Bemutatás és Játék Szabályzat
Tartalomjegyzék

Bevezetés A játék alapjai Screenshotok Karakterlap Birtok Kereskedő Bazár
Kocsma Kovácsműhely Futár Küldetés Rend Beállítások Ékszerész
Prémium Barátok Toplista Játék SzabályzatBevezetés

A lovagok a király igaz követői voltak a középkorban. Azok, akik csatába mentek a királyért, a becsületért, a dicsőségért és az igazságért. Tisztességük úgy került a köztudatba, mint a fényesség lovagjai. Azonban sokuknak a becsület nem volt elég, megszegték az esküjüket és megtöltötték a kincseskamráikat a zsákmányból, amit áldozataiktól raboltak véres portyáikon. Ezek a lovagok a sötétség hordájaként váltak ismertté. Tedd le a lovagok esküjét, döntsd el a végzeted és azt, hogy melyik oldalra állsz! Harcolj a becsületért, dicsőségért, presztízsért és igazságért vagy keresd meg a napi betevőt azáltal, hogy végrehajtod a brutális és erkölcstelen megbízásokat. A döntés a te kezedben pihen!

A játék alapjai

Mikor regisztrálsz a játékba először a karakterlapodon fogod magad találni. Itt fontos információkat találhatsz a karakteredről és a toborzó linkedről, amit megfelelően elhelyezve embereket üthetsz lovaggá. Elküldheted például a barátaidnak, kiteheted a weblapodra, vagy használhatod az aláírásodban fórumokon. Ha egy gyanútlan kópé a linkedre kattint 1-3 aranyat kapsz jutalomként. Ha regisztrál is a KnightFightba akkor „lovaggá ütötted” és megkapod az arany 25%-át amit ő a linkjével szerez. Minden egyes olyan általad lovaggá ütött ember után, aki elérte a 3-as szintet kapsz 250 aranyat és 1 tapasztalatpontot. Az aranyat a képességeid fejlesztésére, jobb fegyverekre, pajzsra, páncélra, amulettre és gyűrűre költheted. Amint az általad toborzott lovag eléri az 10-es szintet, kapsz 50 ékkövet ingyen!

Közvetlenül is tudsz kihívni lovagokat ahol a karaktered tulajdonságai és felszerelése fontos szerephez jut. Bővebb információt az “Karakterlapodnál” találsz.

A lehetőségek listája:
- Válassz százféle fegyver, pajzs, páncél, amulett és gyűrű közül, hogy tökéletesítsd harci képességeidet!
- Vásárolj lélekköveket, hogy mágikus energiával tölthesd fel a fegyvereidet és extra sérülést okozz az ellenfeleidnek!
- Fejleszd a birtokodat, hogy megmutasd gazdagságod, rangod és, hogy növeld a gyógyulásod sebességét!
- Alapíts rendet és építsétek fel az egész vidék leghatalmasabb kastélyát!
- Készítsd el saját címered!
- Formázd meg saját lovagod kinézetét, lehetséges kombinációk milliói állnak rendelkezésedre!
- Növeld szakértelmed, hogy páncélt és egy- vagy kétkezes fegyvereket használhass!
- Erősítsd harci képességeidet, hogy pár lépcsőfokkal vetélytársaid felett legyél!
- Adj nevet a fegyverednek, hogy kitűnjön a sokaságból!
- Vállalj különböző feladatokat a kocsmában és döntsd el, hogy a jó vagy a gonosz oldalra állsz!

Karakterlap

Itt alapvető információkat találsz a karakteredről, például, hogy mennyi zsákmányt halmoztál fel eddig, a tulajdonságaidat, a felszerelésedet és, hogy jelenleg mennyi elérhető aranyad van. Továbbá megtalálod itt a statisztikáidat a csatáid alapján és azoknak a lovagoknak a listáját akiket te ütöttél lovaggá.

Itt vannak részletesen leírva a karaktered tulajdonságai:

Jellem
A játékban hozott döntéseid határozzák meg a jellemed, hogy a jó vagy a rossz útra térsz. Ha a jellemed -50 és +50 között van akkor semleges vagy. Egyes tárgyakat csak a jó vagy a gonosz oldalon álló karakterek viselhetnek.
Erő
Az erő határozza meg, hogy mekkorát sebzel az ellenfeledben, HA eltalálod őt.
Ügyesség
Magasabb ügyességi szinttel, nagyobb hatékonysággal használhatod a páncélodat és pajzsodat.
Állóképesség
Az állóképességed határozza meg, hogy mennyi időn keresztül tudsz harcolni, hány körön keresztül tudod fenntartani a hatékonyságodat.
Harctehetség
A harctehetséged határozza meg, hogy milyen eredményességgel találod el az ellenfeledet.
Hárítás
A hárítástól függ, hogy mekkora eséllyel véded ki az ellenfeled támadását.
Tapasztalatpont
Tapasztalatpontot úgy tudsz szerezni, hogy veled egyszintű, vagy nálad erősebb karakterekkel harcolsz. 2 pontot kapsz, ha legyőzöl egy nálad erősebbet és minden alkalommal 1-et, ha egy veled azonos szintűvel harcolsz. Amikor elég tapasztalatpontot gyűjtöttél össze új szintre lépsz; ilyenkor 3 szakértelem pontot kapsz, növekedik a maximum életerőd és kapsz jutalom aranyat.


Karaktered szakértelmei:

Páncél szakértelem
Minél magasabb ez a szakértelmed, annál jobb páncélt és pajzsot vásárolhatsz.
Egykezes támadás
Minél magasabb az egykezes szakértelmed annál jobb egykezes fegyvert vehetsz.
Kétkezes támadás
Minél magasabb a kétkezes szakértelmed annál jobb kétkezes fegyvert vehetsz.


Birtok

Birtokfejlesztés
Birtokod fejlesztésével karaktered sebei gyorsabban gyógyulnak.
Karakter felszerelés
A birtokodon fel tudod szerelni a karakteredet új fegyverekkel és más kellékekkel, mint például gyűrűk, amulettek és páncél.
Ima az oltárnál
Az oltárnál aranyért cserébe imádkozni tudsz és kérni a gyógyulásod. Ha elég aranyat ajánlasz fel, imád biztosan meghallgatásra talál! ;)

Kereskedő

A kereskedő vásárol és elad fegyvert, páncélt, pajzsot, amulettet, gyűrűt és drágaköveket. Ha fegyvert és páncélt vásárolsz nála a szakértelem pontjaid fogják meghatározni, hogy melyiket vásárolhatod meg. A gyűrűk, amulettek és mágikus kövek elérhetőségét a szinted határozza meg. Egyes tárgyak csak adott jellemű karaktereknek adhatók el.

A tárgyak:

Fegyverek
Eleinte csak egy- és kétkezes kardokat tudsz venni. Később, ha magasabb lesz a szakértelmed, vehetsz tüskés buzogányokat és baltákat. A fegyverek növelik a támadásod erejét, amit a csata során az ellenfeleidre mérsz. Magasabb szintű fegyverek 3 lélekkővel erősíthetők.
Pajzsok
A pajzsok tökéletesítik a védelmedet és növelik a ”hárítás” tulajdonságodat.
Páncélok
A páncélok a védelmedet tökéletesítik.
Gyűrűk
A gyűrűk javítják birtokosuk tulajdonságait attól függően, hogy milyen varázslat lakozik bennük.
Amulettek
Az amulettek javítják a tulajdonos képességeit attól függően, hogy milyen varázslat lakozik bennük. Megvédik a tulajdonosukat bizonyos fajta varázslatoktól is.
Lélekkövek
Lélekköveket helyezhetsz olyan fegyverekbe, amiknek van foglalata. Ezzel a fegyvert olyan különleges képességgel ruházhatod fel, amitől mágikus sebzésük lesz. 6 fajta mágikus sebzés van: jég, tűz, villám (nem lehet a kereskedőnél venni), árnyék (gonosz jellem), szent (jó jellem) és sárkánysebzés.


Bazár

A bazár több lehetőséget kínál:

Eladó standja
A fegyverstandnál 5-7 fegyver közül választhatsz. Villámköveket és különleges fegyvereket is árulhatnak itt amiket máshol nem lehet megvenni, de persze árulhatnak olyan fegyvereket is amiket a kereskedőnél is meg lehet venni csak itt más áron. 24 órán belül döntened kell, hogy vásárolsz-e vagy sem, mert csak 24 órán keresztül él az ajánlat. Hasonlítsd össze az árakat a Kereskedő áraival is, nehogy drágábban vegyél meg egy tárgyat, mint amennyibe a Kereskedőnél kerül!
Vásárló standja
Bármelyik tárgyat felajánlhatod a vevőnek a felszerelésedből. A vevő adni fog neked egy ajánlatot a tárgyra; az ajánlat lehet, hogy több vagy kevesebb a bolt által meghatározott értéknél ezért az árakat gondosan hasonlíts össze! Ha elfogadod az ajánlatot, rögtön fel tudsz ajánlani egy másik tárgyat is vevőnek. Ha nem fogadod el az ajánlatát, várnod kell 6 órát, hogy újra eladásra kínálj valamit a bazárban.
Szerencsejáték
A bazárban a hírhedt “Itt a piros, hol a piros”-sal is tudsz játszani 10-100 aranyig terjedő tétben.


Kocsma

A kocsmában különféle megbízásokat tudsz elfogadni, amiknek a hosszúsága 1-12 óra. Kapsz aranyat és néha ékköveket is, ha befejezed ezeket a megbízásokat. A megbízások befolyásolják a jellemedet is attól függően, hogy milyen feladatokat vállalsz el. Gondosan válaszd meg a jellemedet!

Kovácsműhely

Kattints a "The Blacksmith" gombra a karakterlapodon, a viselt fegyver mellett és belépsz a kovácsműhelybe. Itt saját nevet adhatsz fegyverednek, továbbá itt tudsz rakni a fegyvereidbe akár 3 lélekkövet is amitől mágikus sebzésük lesz; a sebzés típusa a lélekkövektől függ. Csak a bűvös amulettek (amiket a kereskedőnél vehetsz) védenek meg a mágikus sebzéstől. A kovács 3-szor tudja megjavítani a fegyvered úgy, hogy kiélesíti azt; mindegyik élesítés plusz sebzést biztosít.

Futár

A királyi futárszolgálat lehetővé teszi, hogy sürgönyöket kapj és küldj más lovagoknak. Itt találhatsz jelentést a támadásaidról és védekezéseidről is.

Küldetés

Itt más lovagokat tudsz kihívni párbajra, hogy lásd, mennyire vagy jobb náluk. Ha gyengébb lovagokat támadsz meg (-5 szint) tapasztalatpontokat vesztesz el; minél magasabb a szinted, annál nagyobb lesz a szinttartomány amiben nem kapsz büntetést (51. szinttől!). Ha ugyanolyan erős, vagy erősebb ellenfeleket hívsz ki, tapasztalatpontokat szerzel. Ha csatázol a Fény lovagjai ellen, a jellemed a gonoszság irányába mozdul el egy kicsit, és fordítva. Ha megnyersz egy kihívást, megkapod az ellenfél aranyának körülbelül 5-10 %-át.

Csata menete
A csaták körökből állnak. Minél magasabb az állóképességed annál több csatát tudsz elviselni. Minden körben eldől, hogy sikerült-e a támadás vagy az ellenfeled kivédte azt; ilyenkor a felszerelés és a képességek nagyon fontos szerepet játszanak. Mindig a kihívó támadhat először. Ha a támadás sikeres, akkor a védő hárítását a rendszer meghatározza. A különbség (ha pozitív) levonódik a védő megmaradó egészségpontjaiból. Ha egy lovag egészsége 10 pont alá esik, automatikusan elmenekül és elveszti a csatát. Az a lovag lesz a nyertes,aki a legtöbb sebzést okozza ellenfelének. A sebzést növelhetik a mágikus fegyverek de ezt a mágikus sebzést a megfelelő amulett semlegesítheti. Például, ha egy fegyver +2 pont fagysebzést okozhat, de az ellenfélnek van egy jég amulettje, ami 1 pontot véd, a minimális és maximális sebzésértékhez 2 helyett 1 pont fog csak hozzáadódni. Minden csatastatisztika látható a csatajelentésed részletében.

Itt tudod elküldeni a karakteredet a küldetésekre rabló lovagként vagy a gyengék és szegények védelmezőjeként, attól függ milyen a jellemed. A karaktered a sikeres küldetésekért aranyat kap de, a küldetések végződhetnek szerencsétlenül és akkor nem kapsz semmit!

Rend

Itt a lovagok rendet tudnak alapítani. Kattints a Rend gombra, hogy keress egy létező rendet, és tagságért folyamodj ha akarsz, vagy ha a karaktered elérte az 5-ös szintet, akkor alapítani tudsz saját rendet 1000 aranyért. Amint csatlakoztál egy rendhez vagy alapítottál egyet, új opciókat fogsz látni a Rend menüben. Alapítóként és Vezérként a rendbe tagokat tudsz felvenni, kirúgni, egyedi jogokat is adhatsz. A rendtagoknak 7 napot kell várniuk mielőtt újra visszalépnének a rendbe ha távoztak onnan vagy kirúgták őket! Tudod fejleszteni a Rended várát; mindegyik szintfejlesztés növeli a rendedbe felvehető lovagok számát. Ahhoz, hogy folyamatosan fejleszd a várat, a Rendednek sok aranyra lesz szüksége, amit a tagok adományozhatnak.

A ”Rend háborúk” menüpont alatt a rend Vezére háborút indíthat egy ellenséges rend ellen. Minden háború 7 napig tart és az ellenséges rend tagjai elleni csaták rögzítésre kerülnek. Minden csatában a nyertes, az okozott kár és a rabolt arany számít és az a rend, amelyik e három kategória közül minimum kettőben nyertes megnyeri a háborút is. Az elvesztett/megnyert háborúk száma látható a toplistában és a rend lapon. Csak olyan rend háborúzhat, amelyikben minimum 5 fő van és minden alkalommal amikor a rend tagjainak száma 5 alá csökken a háborúban, elvesztik a háborút! Ugyanez vonatkozik azokra a rendekre is amik elvesztik tagjaik több, mint 20%-át; azonnal elveszítik a háborút. Továbbá a rendek közvetlenül csak +/-70%-kal több/kevesebb taggal rendelkező rendeket támadhatnak meg; bármilyen más támadást ami az 70%-on kívül van jóvá kell hagynia a szemben álló rendnek. Ha egy tag elhagyja a rendet a háború ideje alatt akkor a háború végéig nem tud újra csatlakozni oda! Minden rend egyszerre csak 5 háborúban vehet részt és mindegyik háború 1000 aranyba kerül 10 tagonként (Példa: 50 fős Rend esetén 5000 aranyat kell fizetni).

Beállítások

Itt tudod megváltoztatni a számlád adatait. Például, a karakteredről írhatsz egy kevés háttér-információt vagy egy szöveget, amit azok kapnak, akik a toborzó linkedre kattintanak! Ha neked van Prémium számlád, meg tudod változtatni a karaktered nevét és kinézetét ahányszor csak akarod.

Ékszerész

Itt tudsz venni úgynevezett ékkőjegyeket. Az ékkőjegyet aktiválnod kell, hogy az ékkő megjelenjen a számládon! Az ékkövekből aktiválhatod a Prémium számlád, vagy különleges tárgyakat is vehetsz. Plusz még 2:1 arányban aranyra tudod váltani az ékköveket. A kocsmában kaphatsz ékköveket, ha befejeztél egy megbízást.

Prémium

A ”Prémium” az a menü, ahol a számládat Prémium számlává teheted. Ha Prémium lovaggá válsz azáltal, hogy 500 ékkövet költesz a 30 napos Prémium jegyre, a játék mentes lesz a reklámoktól, gyakrabban tudsz harcolni, meg tudod változtatni a karaktered kinézetét és még sok hasznos előnyhöz jutsz! Egy Prémium jegyet 500 ékkőért válthatsz, amit az ékszerésznél vehetsz.

Barátok

Itt láthatod azoknak a lovagoknak a listáját, akik vagy a linkedre kattintottak és ugyanazon a szerveren számlát regisztráltak, vagy a regisztráláskor a te nevedet írták be barátjukként. Ahogy valaki rákattint a linkedre, kapsz 1-3 aranyat! Ha a felvett személy regisztrál a Knighfightra, 250 aranyat és 1 tapasztalatpontot kapsz amint eléri a 3-as szintet! Ha a felvett lovag eléri a 10-es szintet 50 ingyen ékkövet kapsz! FIGYELMEZTETÉS! A te linked használatával regisztrált hamis, vagy multi számlákkal megkísérelt ingyenes ékkőszerzés esetében az ÖSSZES érintett számla figyelmeztetés nélkül törlésre kerül!

Toplista

Itt láthatod az 1000 legsikeresebb lovagot, rendet és heti statisztikát is találsz különböző kategóriákra bontva a legjobbakról. A heti statisztika minden péntek este frissül. Az úgynevezett PvP (lovag vs. lovag) ranglista a lovag elmúlt 4 hétben nyújtott küzdő tevékenységein alapul. A PvP ranglistát a győzelmek, vereségek száma, a szerzett tapasztalatpontok, és a nyert arany határozza meg. Az előző hét csatái jobban beleszámítanak, mint az elmúlt 2, 3 vagy 4 hét eredményei.

A következő rangcímeket a megfelelő ikonnal megkapja az első 1000 lovag a toplistán:

Szimbólum Semleges Gonosz
Közkatona
Közkatona
Közkatona
Közkatona
Közkatona
Közkatona
Tizedes
Tizedes
Tizedes
Tizedes
Tizedes
Tizedes
Fegyveres
Fegyveres
Fegyveres
Fegyveres
Háborús hírnök
Háborús hírnök
Hadnagy
Hadnagy
Hadnagy
Hadnagy
Horda mester
Horda mester
Főhadnagy
Főhadnagy
Főhadnagy
Főhadnagy
Sötét Őr
Sötét Őr
Kapitány
Kapitány
Kapitány
Kapitány
A Vérivó
A Vérivó
Páncélos lovag
Páncélos lovag
Páncélos lovag
Páncélos lovag
A Bosszúálló gyilkos
A Bosszúálló gyilkos
Földesúr
Földesúr
Földesúr
Földesúr
A Harc Megszállottja
A Harc Megszállottja
Marsall
Marsall
Marsall
Marsall
Generális
Generális
Tábornagy
Tábornagy
Tábornagy
Tábornagy
A Háború hercege
A Háború hercegnője
Fejedelem
Fejedelem
Fejedelem
Fejedelem
A Háború nagyhercege
A Háború nagyhercegnője
A Fény lovagja
A Fény lovagja
A legenda
A Legenda
A Sötétség hercege
A Sötétség hercegnője
Játék Szabályzat

1) A játékosi számlát semmilyen jogi követelmény nem terheli.
2) A játékosoknak kötelező betartani a Játék Operátor, a Játék és Fórum Adminisztrátor utasításait!
3) Spammelés vagy floodolás nyilvános fórumon, hirdetőtáblán vagy chaten a toborzó linkkel szigorúan tilos és törlést von maga után.
4) Minden bugot (hiányosságok, az eredeti játékprogramozásban) azonnal jelenteni kell a KnightFight.hu Teamnek. Egy ismert bug szándékos használata személyes haszonért a számla törlését jelenti.
5) Multi számla (több mint 1 számla/játékos/szerver) használata TILOS és bármely más számla, mely részt vett a csalásban törlésre kerül! Farmolás (saját multi-számla vagy a másik játékos multi-számláinak támadása, vagy a számla felkészítése a támadásra) TILOS és kivétel nélkül a számla törléséhez vezet! Ellenvetést nem fogadunk el!
6) A scriptek, botok és hasonló programok használata végleges törlést von maga után! A scriptek és a botok olyan programok, amik automatikus akciókat hajtanak végre.Vagy bármely más, ami akár automatikusan kattintgat a toborzó linkre, vagy bármilyen módon manipulálja a játék szervert!
7) Olyan játékosok számláit, akik megsértik a másik játékost vagy a KnightFight Team tagjait, figyelmeztetés nélkül törölhetik!
8) A játékosi számlák vagy a játék bármely részének értékesítése vagy elárverezése a játékosok számára tilos és a számla törlésével jár!
9) Azoknak a játékosoknak a számláit, akik bejelentkeznek más játékosokhoz engedély nélkül vagy feltörik a játékosi számlákat, törölni fogják.
10) Ha a játékosok játékbeli vagy fórumos számlái sértő, pornográf, törvénytelen vagy politikával töltött karakterneveket vagy rend neveket/leírásokat tartalmaznak, akkor azonnal törlésre kerülnek.
11) Ha a játékos üzenete sértő, pornográf, törvénytelen, vagy politikailag töltött (kommunista, neonáci, fajgyűlölő, stb.) vagy a fórumon, a privát üzenetében vagy a játékos leírásában ilyen tartalom (szöveg vagy kép) van akkor az törlést vonhat maga után.
12) Kifejezetten ki akarjuk jelenteni, hogy mindenki saját maga, egyedül felelős a saját toborzó linkjének a kihelyezéséért. Teljes mértékben rá hárul a felelősség, ha a toborzó link nyilvános elhelyezésével a chaten, vendégkönyvben, fórumokon megszeg bármilyen szabályt azzal, hogy kirakta a toborzó linket.
13) Jogellenes átvételek, melyek a Játék Operátor engedélye és felügyelete nélkül történtek a számla törléséhez, a hackelések feljelentéshez vezethetnek!
14) Spammelés vagy szándékos bosszantó ill. provokáló üzenetek a játékban vagy a fórumon figyelmeztetést vonnak maguk után! Amennyiben ezt többször követed el, számlád törölni fogják!
15) Játékban, üzenetben vagy fórumon privát üzenetben TILOS hirdetni a rendedet! A fórumon megvannak a megfelelő helyek, ahol erre van lehetőség. Emiatt figyelmeztetést fogsz kapni, amennyiben újra előfordul, vagy több játékos reklamál, számlád törölni fogják!
16) A toborzó linket csak jól megmagyarázott módon lehet használni. Így nyilvánvalóvá kell tenni, hogy a link hova fogja elvinni az adott személyt és mi fog vele ott történni. Lehetőséget kell adni az áldozatnak, hogy eldöntse kíván-e oda eljutni. Vagyis egy direkt link nem használható.
17) Bármilyen olyan eszköz, melynek a rendeltetése, hogy a Knightfight játékot irányítsa, meg van tiltva, és törlést von maga után (ld. 6-os pont)!
18) A rend tartalma vagy a karakterleírások nem torzíthatják el az oldalt (max. szélesség: 530 pixel).
19) Játékosnevet és csatajelentést rend vagy karakterleírásba be lehet tenni, de ha ezt az illető kéri, akkor törölni kell onnan! Sértő módon pedig kifejezetten tilos használni!

Google Analytics

This website uses Google Analytics, a web analytics service provided by Google, Inc. (“Google”). Google Analytics uses “cookies”, which are text files placed on your computer, to help the website analyze how users use the site. The information generated by the cookie about your use of the website (including your IP address) will be transmitted to and stored by Google on servers in the United States. Google will use this information for the purpose of evaluating your use of the website, compiling reports on website activity for website operators and providing other services relating to website activity and internet usage. Google may also transfer this information to third parties where required to do so by law, or where such third parties process the information on Google’s behalf. Google will not associate your IP address with any other data held by Google. You may refuse the use of cookies by selecting the appropriate settings on your browser, however please note that if you do this you may not be able to use the full functionality of this website. By using this website, you consent to the processing of data about you by Google in the manner and for the purposes set out above.